Μια συγκλονιστική συζήτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρό της, Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο, προβλήθηκε στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη. «Είναι μεγάλη χαρά για μένα γιατί ζεις. Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κατάφερες να ζήσεις. Το τραύμα που πέρασες ήταν πολύ μεγάλο. Η δυσκολία που βίωσες μέσα στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν απίστευτα μαρτυρική. Η πρώτη μέρα που σε γνώρισα ήταν συγκλονιστική», είπε ο ψυχίατρος.

«Ήταν ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου του 2020, μια ηλιόλουστη ημέρα. Θυμάμαι ότι βρήκα με δυσκολία το σπίτι σου στο Μοσχάτο και είχα μια αγωνία το τι θα συναντήσω. Ειλικρινά συγκλονίστηκα όταν αντιμετώπισα έναν ανθρώπου που έλειπε ένα από τα βασικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας. Το πρόσωπο. Ένα σκοτεινό δωμάτιο στις 12:00 το μεσημέρι, όπου δεν έμπαινε ήλιος. Κοιτούσα έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε μαλλιά και δεν είχε το αριστερό του αυτί και συγκλονισμένος έπρεπε να σου πω ότι μπορώ να σε βοηθήσω και να σε κάνω καλά», διηγήθηκε ο κ. Κοντοάγγελος.

«Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε ότι δεν θα τα καταφέρουμε;», τον ρώτησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Πρέπει να σου πω ότι την πρώτη ημέρα που ερχόμουν στο σπίτι σου το αυτοκίνητό μου πήγαινε με 60 χιλιόμετρα, τη δεύτερη με 40 και την τρίτη με 30. Κάποιες φορές αναρωτιόμουν: εγώ μπορώ να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο; Θα τα καταφέρω; Κι αν αποτύχω;

Η αλήθεια είναι πως κάποιες στιγμές φοβήθηκα αλλά αισθάνθηκα ασφάλεια ότι θα τα καταφέρουμε τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας».

«Μου έδωσαν ένα υγιές και δυνατό σπίτι από το οποίο έλειπε η σκεπή και μου είπαν γιατρέ ξαναφτιάξε τη σκεπή. Κατάφερες μέσα από την επίθεση το βιτριόλι να μην σου κάψει την ψυχή αλλά μόνο το δέρμα», είπε ακόμη ο ψυχίατρος.