Σύλλογοι ΑμεΑ, κινήσεις πολιτών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, για μία ώρα περίπου, τις δύο λωρίδες της οδού Β. Όλγας, μπροστά στο κτίριο και φώναξαν συνθήματα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα φροντίδας και εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία, σε σχέση με τη χρηματοδότηση, τα κενά στην ειδική αγωγή, κ.α.

Το Σάββατο και την Κυριακή, το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών-Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος» διοργανώνει, από τις 08:00 έως τις 23:00 το βράδυ, στο χώρο του Ιδρύματος (Βασ. Όλγας 32, Θεσσαλονίκη) την εκδήλωση «Άφωτο Δείπνο – Απόψε τρώμε στο σκοτάδι».
Στο «Άφωτο Δείπνο», που αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία στην Ελλάδα θα παρακαθίσουν εξήντα προσκεκλημένοι του Ιδρύματος, οι οποίοι μαζί με τους τυφλούς συνδαιτυμόνες τους θα γευτούν εξαιρετικά μενού «σε συνθήκες απόλυτου σκότους».

Με το «Άφωτο Δείπνο» , το Ίδρυμα θα τιμήσει με το δικό του τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συμβάλλοντας στην εξοικείωση των βλεπόντων με την τυφλότητα και ενισχύοντας το αίσθημα της ισότιμης συμμετοχής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης σε κάθε εκδήλωση και διαδικασία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακατασκευή του χώρου του οικοτροφείου του ιδρύματος.