Στην παραπάνω ερώτηση οι πιο βιαστικοί, ίσως προλάβουν να απαντήσουν με σιγουριά «ναι»! Ωστόσο, εάν το σκεφτούν καλύτερα, ίσως τους έρθουν στο μυαλό στιγμές που δοκίμασαν ένα ποτήρι νερό, το οποίο δεν είχε και την καλύτερη γεύση ή τουλάχιστον δεν ήταν το ίδιο εύγευστο με αυτό που συνηθίζουν να πίνουν. Ίσως το πιο απλό παράδειγμα είναι να συγκρίνεται το νερό της βρύσης με την τελευταία φορά που ήπιατε νερό που ανέβλυζε από κάποια βουνίσια πηγή, σίγουρα η διαφορά ήταν αισθητή.

Η προέλευση του νερού είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, όσο αναφορά την γεύση και φυσικά την ποιότητα του νερού. Δεν είναι άλλωστε όλες οι πηγές το ίδιο και δεν προσφέρουν νερό με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει και εδώ ρόλο αφού οι δραστηριότητες του επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον και το να βρεθούν αγνές και παρθένες πηγές δεν είναι εύκολο.

Υπάρχει όμως μία τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όχι ιδιαίτερα μακρυά από την Ελλάδα, η οποία προσλαμβάνει τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής και τα αποθέματα της σε νερό είναι τεράστια. Πρόκειται για τα Καρπάθια, ένα μέρος με σημαντική χλωρίδα και πανίδα, με δάση τόσο εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχούν πρακτικά σε 2 φορές την έκταση της Μακεδονίας μας. Δάση, ανέγγιχτα από ανθρώπινες δραστηριότητες με αποτέλεσμα οι φυσικοί πόροι τους να προστατεύονται από φαινόμενα μόλυνσης.

Αυτοί οι λόγοι είναι που αναδεικνύουν τα Καρπάθια σαν την πατρίδα ενός νερού με μοναδική ποιότητα και γεύση. Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης», που πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

Από όλες τις πηγές των Καρπαθίων, έχουν επιλεγεί να σταλούν στην Ελλάδα, εκείνες οι πηγές που έχουν μικροβιολογική και χημική αγνότητα αλλά και που πληρούν ταυτόχρονα το κριτήριο του εύγευστου Νερού.

Μία δοκιμή του AQUA Carpatica αποδεικνύει, όχι μόνο ότι το νερό μπορεί να έχει γεύση, αλλά και ότι δεν είναι όλα τα νερά το ίδιο. Κάτι που φαίνεται και από το πιστό κοινό που έχει αποκτήσει, το οποίο πίνει με πίστη και προσήλωση μόνο AQUA Carpatica, αφού η γεύση του είναι ιδιαίτερα ελκυστική και πρόσχαρη.

Η γευστική υπεροχή του AQUA Carpatica δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από το καταναλωτικό κοινό αλλά και από διεθνείς οργανισμούς. Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του αναγνωρίστηκε όπου έχει ήδη παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών των 12 ετών να έχει λάβει 63 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για τη γεύση και την ποιότητά του.

Η γεύση και ποιότητα του νερού δεν έχουν μόνο σημασία όταν το πίνουμε σκέτο, αλλά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, όταν επιλέγουμε να το συνδυάσουμε με ένα ωραίο γεύμα. Για να ενισχύσουμε τη γεύση ενός γεύματος είναι σημαντικό το νερό που επιλέγουμε να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ισορροπημένη γεύση και το πιο σημαντικό από όλα, να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, νιτρικά δηλαδή.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνδεση του νερού με το γεύμα είναι:

  • Η ένταση ανθράκωσης: οι γευστικοί θύλακες στο στόμα μας επηρεάζονται από το νερό που πίνουμε, με ανθρακικό ή χωρίς, και σε συνδυασμό με την ποσότητα, ή την ένταση της ανθράκωσης. Το μέγεθος, η ποσότητα και η κατανομή των φυσαλίδων – ή η έλλειψη τους – είναι στοιχεία απαραίτητα για την αίσθηση που δημιουργείται στο στόμα από νερό. 
  • Η ποσότητα των συνολικών διαλυμένων στερεών (TDS): η σύνθεση του νερού συνήθως περιέχει ανθρακικά άλατα, διττανθρακικά, χλωρίδια, θειϊκά άλατα, φωσφορικά άλατα, νιτρικά άλατα, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο και μερικά άλλα μέταλλα. Το TDS στο νερό κυμαίνεται από 0 από αποσταγμένο νερό έως περισσότερο από 10.000 mg/l, που έχει πολύ διακριτικό χαρακτήρα και γεύση. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, τόσο πιο ξεχωριστή μπορεί να είναι η γεύση ενός νερού. Ένα χαμηλό TDS (50-250 mg/l) δίνει μια καθαρή, μαλακή και ουδέτερη γεύση. Ένα υψηλό TDS (800-1500 mg/l) δίνει μια βαρύτερη, πιο ουσιαστική αίσθηση. Τα πολύ ψηλά νερά σε TDS τα νιώθεις σαφώς βαριά και μπορεί να έχουν επίγευση, σαν ένα ιδιαίτερο, με γεμάτη γεύση

Επειδή τα φυσικά μεταλλικά νερά είναι πλούσια σε μέταλλα, αν η ισορροπία δεν είναι ιδανική, μπορεί να είναι γλυκά ή αλμυρά, ξινά ή πικρά, ή απλά καθαρά και αγνά, με όμορφη γεύση και χωρίς επίγευση. Η αναλογία σε ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, επηρεάζουν τη γεύση του νερού.

Έτσι λοιπόν, η σωστή αναλογία από κάθε συστατικό που περιέχεται στο νερό θα δώσει μια εξαιρετική γεύση, χωρίς δυσάρεστη επίγευση.

Με το AQUA Carpatica θα εντυπωσιαστείτε από την αγνότητά του και την γεύση του. Έχει απλά μια καθαρή, υπέροχα και ευχάριστη γεύση, που αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα.

Υπάρχει νερό και υπάρχει και το AQUA Carpatica, το τέλειο νερό, γιατί δεν είναι όλα τα νερό το ίδιο!