Αύριο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του υποψηφίου πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Στεφανάδη, και των υποψηφίων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα, που ζητούν την ακύρωση των τελευταίων πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην προσφυγή του ο Χ. Στεφανάδης υποστηρίζει ότι στις πρυτανικές εκλογές παράνομα ψήφισαν 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι.

Η σύμβουλος Επικρατείας, Παναγιώτα Καρλή, θα εκφράσει αύριο δύο απόψεις. Η πρώτη θα είναι ότι η προσφυγή πρέπει να γίνει δεκτή εάν οι υπόλοιποι σύμβουλοι ακολουθήσουν τη μέχρι τώρα νομολογία του δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό (αντίθετο στο άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων) το Ν. 3544/2007, που επιτρέπει τη συμμετοχή στις εκλογές του διοικητικού προσωπικού.

Κατά τη δεύτερη άποψη της Π. Καρλή, η προσφυγή πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη, καθώς η συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού στις πρυτανικές εκλογές είναι συνταγματικά ανεκτή και αυτό γιατί το διοικητικό προσωπικό έχει εξελιχθεί σε αναγκαίο παράγοντα της πανεπιστημιακής ζωής.

Τελικώς, η Π. Καρλή θα προτείνει την απόρριψη την εν λόγω αίτησης με επιφυλάξεις.