Σε ωριαία αποχή από τα σεμινάρια επιμόρφωσής τους και σε συγκέντρωσή τους έξω από το κέντρο επιμόρφωσης στην Πολίχνη, καθώς και σε εικοσάλεπτο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην περιφερειακή οδό, έξω από το στρατόπεδο Καρατάσου, προχώρησαν στις 16:00 το απόγευμα, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποί τους, πολλοί από τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τρίμηνο. Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι «το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους απορροφήθηκαν μέσω προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ, καθώς δε γνωρίζουν ούτε το καθεστώς απασχόλησης, ούτε την αμοιβή, ούτε το τι θα γίνει με την προϋπηρεσία τους».

Τη συγκέντρωση κάλεσε η «επιτροπή αγώνα αδιόριστων εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης» (ΠΑΜΕ) διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, ωρομισθίων κ.ά.), το ενιαίο καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, σταθερή και μόνιμη εργασία κ.ά.