Τρεις εργαζόμενοι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στις 08:15 το πρωί της Δευτέρας (21/3) στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών που ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ στην Ιτέα Γρεβενών. Τους νεκρούς επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Από την ισχυρή έκρηξη το εργοστάσιο ισοπεδώθηκε, ενώ σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης εκτός από χαλάσματα, μπετόν και σίδερα εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις εργαζόμενους.

Πρόκειται για έναν 46χρονο από τον Πολύμυλο Κοζάνης, έναν 33χρονο από τα Γρεβενά και έναν 36χρονο με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών, σύμφωνα με το Star.

Οι τρεις εργαζόμενοι δούλευαν στη νυχτερινή βάρδια και οι οποίοι θα σχολούσαν λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Η εταιρεία μπορεί σε ανακοίνωσή της να αναφέρει ότι οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ωστόσο για την πυροσβεστική και την αστυνομία συνεχίζουν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη»

Ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, μίλησε στο Newsbeast για το τραγικό συμβάν. «Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή, ισοπεδώθηκε μεμιάς όλο το κτίριο» είπε αρχικά.

« Ήταν ένα πολύ σύγχρονο εργοστάσιο. Ξεκίνησε να δημιουργείται το 2010 και να λειτουργεί περίπου το 2015. Οι ομάδες που ενεργούν στο σημείο μας ζήτησαν σκαπτικά μηχανήματα, από τον δήμο, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα να επιχειρήσουν. Περιμένουν να έρθουν ειδικοί από τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία σήμανσης, πυροτεχνουργοί κτλ και είμαστε σε αναμονή των οδηγιών τους» συμπλήρωσε.