Στους δρόμους της Αθήνας έχουν βγει από το πρωί οι υγειονομικοί οι οποίοι μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατά τις 13:30 έφτασαν έξω από τη Βουλή.

Οι υγειονομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η οδός Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στο πλάγιο μέρος της Βουλής ενώ στο σημείο βρίσκεται και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 ζητά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η Ομοσπονδία τονίζει πως δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου και ζητά να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι, όπως αναφέρει «κοστίζουν 30% με 50% περισσότερο στο Δημόσιο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσφέρουν τα μισά χρήματα από αυτό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast