Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί η κακοκαιρία Φίλιππος. O Σταύρος Ντάφης, Φυσικός-Μετεωρολόγος Ph.D, συνεργάτης στα meteo.gr, climatebook.gr και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανέλυσε τον τρόπο που θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

«Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο πρώτος χάρτης δείχνει το ύψος βροχής (πράσινο-μπλε) και την ένταση των χιονοπτώσεων (μωβ) που προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το απόγευμα της Πέμπτης 10/3.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται ακόμη και σε πεδινές/παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ενώ στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο.

Ο επόμενος χάρτης από την εφαρμογή ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δείχνει ότι την Πέμπτη 10/3 το όριο χιονοπτώσεων θα είναι περίπου στο ύψος της Αττικής Οδού.

Αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης χιονοκαταιγίδων στην Εύβοια και τη Βόρεια Αττική, εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής οι χιονοπτώσεις θα είναι μικρότερης έντασης και περιορισμένης διάρκειας σε σχέση με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Όσοι οδηγοί κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αττικής και της Βοιωτίας, και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες αφού θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις».

Μπορείτε να βλέπετε τις προγνώσεις καιρικών συνθηκών στο οδικό δίκτυο από την σελίδα ROADS: https://www.meteo.gr/roads/