Με χαρά υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι, αλλά και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη, που μόλις συμπλήρωσε 27 χρόνια ζωής, την πρόσφατη δήλωση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για συνεργασία του δήμου με την κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη, «για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα».

«Πριν από τις εκλογές ο κ. Μπουτάρης επισκέφτηκε την κοινότητα με το επιτελείο του προκειμένου να μιλήσει τόσο με εμάς, όσο και με τα παιδιά της Ιθάκης. Στην κουβέντα που έγινε με τα παιδιά, τους είπε, μεταξύ άλλων, ότι σκοπεύει να κάνει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στην Ιθάκη. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για εμάς. Το να συνεργαστούμε με το δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο θετικό αλλά αποτελεί πρωτεύοντα στόχο», σημειώνει ο Βασίλης Καλαμπαλίκης, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία δήμου και ΚΕΘΕΑ θα καταστήσει σαφές ότι η εξάρτηση αποτελεί κοινωνικό και όχι ιατρικό ζήτημα. «Τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε, δεν μπορούμε να τα περάσουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε συμμαχίες, όχι μόνο με το δήμο αλλά με διάφορους φορείς», τονίζει.

Πηγή: aggelioforos.gr