Έρευνα έχει διατάξει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν, μετά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι καθηγητής είπε σε μαθητή πως «είναι η ντροπή της κοινωνίας». Οι πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανέφεραν πως ο 12χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου πήγε στο σχολείο, φορώντας φούστα, κάτι που οδήγησε σε ένταση με τον καθηγητή.

Την επόμενη ημέρα τα κορίτσια εμφανίστηκαν στο σχολείο, φορώντας γραβάτες, και τα αγόρια με φούστες, σε ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή τους.

«Νομίζω ότι ο καθηγητής αντιπροσωπεύει ένα μέρος της κοινωνίας, η οποία είναι έντονα φοβική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Φρ. Καραγιάννη. «Έχει τρομερή φοβία στο διαφορετικό. Και ενώ η κοινωνία αλλάζει, η εκπαίδευση μένει στάσιμη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που παίρνουμε ως μήνυμα από όλη αυτή την κατάσταση».

«Νομίζω ότι η πρόοδος δεν συνάδει πάντα μόνο με το κομμάτι της εμφάνισης. Σίγουρα και η εμφάνιση δείχνει στοιχεία για την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία, αλλά σε ένα σχολείο τον σεβασμό τον κερδίζουν και οι καθηγητές και ο διευθυντής και βάζουν όλοι μαζί όρια. Κάτι εκεί χάθηκε και όντως ο μαθητής μπορεί να ήθελε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Είναι σημαντικό να δούμε τι μπορεί να έχει προηγηθεί», σημείωσε ακόμη η ψυχολόγος.