Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ηλεία, όπου ένας 12χρονος έχασε τους θετούς γονείς του από κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι γονείς επηρεάστηκαν από ιερείς και δεν εμβολιάστηκαν, καθώς οι ίδιοι ήταν γνωστοί για την πίστη τους. Μάλιστα, ήταν μέλοι του γκρουπ που επισκέφθηκε τον Μάρτιο του 2020 τα Ιεροσόλυμα, όπου καταγράφηκε η πρώτη επίσημη μεγάλη διασπορά σε Έλληνες πολίτες.

Οικογενειακός φίλος των θετών γονιών μίλησε στο Mega και ανέφερε πως «δεν είχαν εμβολιαστεί και μάλιστα ήταν πολλές φορές η προτροπή η δικιά μου ότι ήταν και μόνιμα ένα αστείο που κάναμε τέλος πάντων συνέχεια “είσαι παχουλός” του λέω πρέπει να κάνεις το εμβόλιο “εγώ είμαι πιο αδύνατος έχω κάνει και τις δύο δόσεις” και μου είχε πει ότι μετά τις γιορτές σχεδίαζε να κλείσει ραντεβού για να κάνει την πρώτη δόση».

Ακόμη, το ίδιο άτομο πρόσθεσε πως ο θετός πατέρας «επηρεαζόταν από τη γυναίκα του η οποία οι συναναστροφές που είχε με θρησκευτικές ομάδες με θρησκευτική ομάδα συγκεκριμένη ήταν αρνητές του εμβολιασμού, ήταν στο γκρουπ που είχαν έρθει από τους Αγίους τόπους ήταν το πρώτο γκρουπ ήταν με τον νούμερο ένα νεκρό που είχαμε στην Ελλάδα από Covid. Επιβεβαιώνει ότι ο φανατισμός τελικά σε όλο του το μεγαλείο κάνει κακό στον άνθρωπο και όχι καλό».

Eπίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το παιδί θα φιλοξενηθεί για λίγες μέρες στη νονά του, ενώ ενδέχεται να ταξιδέψει στον Καναδά για να μείνει στον θείο του, αδερφό τού θετού πατέρα.