Θα ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών των παρόχων υγείας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.

Αποφασίστηκε, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, παρουσία των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ, να οριστεί άμεσα συνάντηση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών και του Προέδρου του ΠΙΣ για να λυθεί το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει, καθώς και οι βεβαιώσεις που τους αποστέλλονται να ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.
Επίσης, να εκδοθεί η υπουργική απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014, τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν προστεθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος.

Τέλος, να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Στη συνάντηση συμμετείχαν o Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Μπασκόζος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Ι. Βαφειάδης και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Κ. Μπαρούς.