Τρία 24ωρα πέρασαν από το ξέσπασμα της «Ελπίδας» που προκάλεσε χάος στους δρόμους της Αττικής και το μπαλάκι των ευθυνών συνεχίζεται. Οι κεντρικές αρτηρίες καθάρισαν σε μεγάλο βαθμό, αρκετά αυτοκίνητα παραμένουν παρατημένα δείχνοντας την απόγνωση των οδηγών την ώρα της κρίσης και το πρόβλημα επικεντρώνεται τώρα στους δήμους, καθώς παρακείμενοι δρόμοι θυμίζουν «παγοδρόμιο» δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των δημοτών και καθιστώντας επικίνδυνη την μετακίνησή τους.

Οι καταστάσεις πλέον είναι τραγελαφικές με αποκορύφωμα την «μετακίνηση» φέρετρου επί πάγου με τα χέρια στο δήμο Ζωγράφου.

Φέρετρο στου Ζωγράφου

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – δεν εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ για να ενημερώσουν τους δημότες τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αφήνοντάς τους στο έλεός τους, χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση.

Στιγμιότυπο από το Χαλάνδρι

Και μπορεί να επρόκειτο για μια πραγματικά πρωτόγνωρη σε έκταση κακοκαιρία, ασυνήθιστη για την Αττική, ωστόσο η έλλειψη προετοιμασίας από τις δημοτικές αρχές είναι ξεκάθαρη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν εγκαίρως αλάτι, άλλοι ότι δεν έχουν τα κατάλληλα εκχιονιστικά μηχανήματα, ωστόσο η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων δείχνει στην πράξη ότι «πνίγηκε στο χιόνι». Είναι σαφές, ότι οι τοπικοί άρχοντες προσκλήσεις δέχονται από τα κανάλια αλλά γυρίζουν την πλάτη, προφανώς για να μην μπουν στο «κάδρο» και υποστούν την πολιτική φθορά.

Απαιτείται όμως υπευθυνότητα και έμπρακτη απόδειξη ότι βρίσκονται στο πλευρό των δημοτών και δεν τους εγκαταλείπουν στα δύσκολα…