Σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς και σε συμβολικό χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η 33χρονη μητέρα, η οποία δεν έστελνε το παιδί της στο δημοτικό σχολείο για ένα και πλέον χρόνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το αδίκημα πρωτοφανές ενώ επισήμανε ότι η συμπεριφορά της μητέρας είναι αδιανόητη, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού που στιγματίστηκε. Ζήτησε η 33χρονη να κηρυχθεί ένοχη και τόνισε πως δεν μπορούμε να αντιδρούμε μέσω των παιδιών μας.

Ο μηδενισμός, τόνισε δεν αποτελεί τρόπο σκέψης, ιδιαίτερα αν αφορά το μέλλον των παιδιών. «Εύχομαι να μην είναι υποκριτική η συμπεριφορά της μητέρας που τελικά έστειλε το παιδί στο σχολείο». Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή της 33χρονης τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται οι γονείς να έρχονται σε αντίθεση στις όποιες αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δεν συμφωνούν, μέσω των παιδιών τους.

Η ίδια η 33χρονη τώρα υποστήριξε πως έπραξε για το καλό του παιδιού της, υπό το φόβο της αύξησης των κρουσμάτων.