Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τα παιδιά να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις τάξεις με αλλαγμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολείων σε όλη τη χώρα με extra self test και υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ.

Παράλληλα οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων self test για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Διαθέσιμα από τις 7 το πρωί

Οι διευθυντές έχουν οδηγία να είναι στα σχολεία από τις 7:00 π.μ. και να έχουν self tests για τις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν βρει. Οι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Αίθουσα σχολείου την εποχή του κορονοϊού

Ο γγ του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης κάλεσε τους γονείς -που δεν έχουν βρει ακόμα self test- να σπεύσουν στις μονάδες από τις 7:00 το πρωί, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα τα τεστ.

Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχοι έχουν παραλάβει τα self tests.