«Κάθε πολίτης που διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία για επίορκα στελέχη του Λιμενικού καλείται να τα παρουσιάσει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποιοι πλήττουν το κύρος του Φορέα και της Ελληνικής Πολιτείας, κατ’ επέκταση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο: «Αξιωματικοί του Λιμενικού έκαναν πλάτες στους δουλεμπόρους».

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», τουλάχιστον τέσσερις ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί έχουν διαρκή συνεργασία με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί ενημερώνουν τους δουλεμπόρους για τις κινήσεις των πλοίων της Frontex, μαθαίνουν τους «πληροφοριοδότες» αξιωματικών άλλων υπηρεσιών, αφήνουν ασύλληπτους δουλεμπόρους και προχωρούν και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού σημειώνεται πως «το κύρος και η αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποδεικνύεται διαχρονικά από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα και τις επιτυχίες του στον αγώνα κατά των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που χρησιμοποιούν τη θάλασσα ως πεδίο εκδήλωσης της έκνομης δράσης τους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, έδωσε ήδη κατεπείγουσα εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να προβεί σε όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεξοδική και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελλομένων στο εν λόγω δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα θα ζητήσει από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενημέρωση επί της πορείας των σχετικών δικογραφιών που έχουν υποβληθεί μέχρι και σήμερα.