Ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό πως τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη (30/12) με επιπλέον περιορισμούς.

Συγκεκριμένα από αύριο τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλα τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ θα απαγορεύεται η μουσική. Παράλληλα απαγορεύονται οι όρθιοι και σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

Παράλληλα, σημειώνεται πως για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς θα υπάρξει η εξαίρεση για την εστίαση, η οποία θα κλείσει στις 02:00, αλλά θα παραμείνει χωρίς μουσική και μόνο για καθήμενους.

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους. Μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.