Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (21/12) η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

«Αν ανακοινωθούν μετρά, αυτά θα ληφθούν προληπτικά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Αναστασία Κοτανίδου.

Εστιάζοντας στην εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή από τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ επεσήμανε ότι μειώνεται σιγά σιγά η πίεση και «τώρα βλέπουμε τα μετρά που έχουν ληφθεί εδώ και ένα 20ημερο». 

«Οι ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί»

ΜΕΘ με κορονοϊό

Κάνοντας ειδική αναφορά στις μονάδες ενταντικής θεραπείας η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε ότι έχουν διπλασιαστεί και τόνισε πως «οποιαδήποτε συζήτηση για αύξησή τους αυτή τη στιγμή θα ήταν εις βάρος των ασθενών γιατί δεν φτάνει μόνο η υποδομή, χρειάζεται εκπαιδευμένο προσωπικό που δεν γίνεται να εκπαιδευτεί από τη μία μέρα στην άλλη».

Υπογράμμισε ότι «εκτός από τους covid ασθενείς χρειάζονται ιατρική βοήθεια και οι non covid καθώς και εκείνοι έχουν δικαίωμα στην καλύτερη φροντίδα».

Κλείνοντας η Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε ότι είναι δυσάρεστο και απογοητευτικό να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των γιατρών.