Έφηβοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή βιώνουν την απομόνωση με διάφορους τρόπους αποτελούν τη θεατρική ομάδα που, συγκρότησε ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού, σε συνεργασία με την ομάδα Grasshopper Youth και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η θεατρική ομάδα των εφήβων θα ανεβάσει την παράσταση «Περιφέρεια: Απομόνωση ή προοπτική», την οποία θα φιλοξενήσει το 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, που πραγματοποιείται 23-26 Απριλίου 2015, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων.

Ο Συνήγορος έχει αναπτύξει πολύπλευρες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες ώστε να βρίσκεται κοντά τους και να ακούει με προσοχή τη γνώμη τους.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η λειτουργία Ομάδων Εφήβων Συμβούλων, με τους οποίους επικοινωνεί τακτικά και αξιοποιεί την οπτική τους κατά την υλοποίηση της αποστολής του. Στη φετινή ομάδα εφήβων του Συνηγόρου του Παιδιού συμμετείχαν 16 μαθητές και μαθήτριες λυκείου από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κομοτηνής, Μαγνησίας, Ξάνθης, Ρεθύμνου και Φλώρινας.

Οι μαθητές αυτοί θα ταξιδέψουν στην Αθήνα ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση και να ανταλλάξουν ιδέες για πιθανές μελλοντικές δράσεις σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού.