Με ισχυρές βροχοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στη Δυτική Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην Ήπειρο, με τον Καλαμά και τον Αχέροντα να βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Πάντως, όσον αφορά τον πρώτο, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά.

Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού.

Πού έβρεξε περισσότερο

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατέγραψαν το οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με τα Θεοδώριανα Άρτας να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η τροποποίηση του δελτίου επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενεργοποίησε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ το βράδυ της Παρασκευής το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.