Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας από αύριο Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα (6/12) λόγω της επίσημης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος θα έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχείς συναντήσεις πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά το τριήμερο 4 – 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή

Ειδικότερα, την Κυριακή (5/12), και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, όπως επίσης και στην Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Β. Σοφίας.

Κατά την κίνηση της πομπής του Επισήμου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.