Κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Κεφαλονιά, ένα ιστιοφόρο χωρίς επιβάτες κατέληξε στα βράχια εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia, οι εικόνες με το ιστιοφόρο στα βράχια είναι από τον Κατελειό, ένα μικρό ψαροχώρι στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 32 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.

KateliosΤα έχουμε δει όλα αυτες τις μερες….Αν το ψαχνει κάποιος να ξέρει οτι ειναι Κατελειο……

Posted by Makis Papadatos on Friday, December 3, 2021

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνιζε νωρίτερα σήμερα πως βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων εντοπίζεται κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Μάλιστα στα Επτάνησα το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και, τις βραδινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας, φαινόμενα που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.