Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ είναι σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων εντοπίοζεται κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Μάλιστα στα Επτάνησα το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Πότε θα χτυπήσει την Αττική η κακοκαιρία

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και, τις βραδινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας, φαινόμενα που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα 17:00 – 20:00 και 20:00 – 23:00, αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες και με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, τα κόκκινα τρίγωνα απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη μεγαλύτερα των 2 εκατοστών, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα σε νηισωτικά τμήματα του Ανατολικού -Νοτιοανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.