Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται με κορονοϊό, εκτός κινδύνου, ένα βρέφος 9 μηνών. Σύμφωνα με το thestival.gr οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι και αρνητές του κορoνοϊού. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς ενός 6χρονου και ενός 14χρονου αγοριού που εισήχθησαν στο ίδιο νοσοκομείο με κορονοϊό. Ο πρώτος θα επιστρέψει σπίτι του, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε απλή κλίνη covid.

Όπως είπε στο Thestival ο επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» κ. Χρήστος Παπαστεργίου το βρέφος κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον, είτε τους γονείς είτε τους παππούδες του.

Γεμάτες οι ΜΕΘ

Οι ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» είναι γεμάτες, με 25 ασθενείς διασωληνωμένους και ακόμη 15 που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Συνολικά σε απλές κλίνες covid νοσηλεύονται 178 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου εκκρεμούν άλλοι οκτώ ασθενείς βραχείας νοσηλείας όπου αναμένεται να αποφασιστεί από τους θεράποντες ιατρούς το αν θα γίνει η εισαγωγή τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο ή εάν θα συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι τους.