«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τη βία που έχουμε βιώσει στις οικογένειές μας, ώστε οι κόρες μας, τα αγόρια μας, οι φίλοι και οι φίλες μας να είναι τα τελευταία θύματα» συγκινεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, σε συνέδριο για τη βία κατά των γυναικών.

Το CSI Institute και η Περιφέρεια Αττικής ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και οργάνωσαν την πρώτη εκστρατεία στην Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Γίνε Άνθρωπος» και στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο φορείς οργάνωσαν το συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος: Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Στο συνέδριο, εκτός από τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς συμμετείχε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της ενώ μέσω βίντεο παρενέβη και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.