Εξακολουθεί να πληρώνεται με το 50% του μισθού της η 44χρονη που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η 44χρονη εγκέφαλος να πληρώνεται με το 50% του μισθού της διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η σχετική απόφαση για την υπόθεση της και είναι σε αργία.

Παράλληλα, οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι – υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και η αδερφή της 44χρονης, που βρίσκονται σε αναστολή, έχουν μετανιώσει και θέλουν να εμβολιαστούν αλλά το σύστημα τους δείχνει κανονικά εμβολιασμένους, οπότε δεν γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε και εξαγωγές πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς από το κέντρο υγείας Παλαμάς Καρδίτσας φαίνεται να έχουν  «ταξιδέψει» πιστοποιητικά στην Σουηδία και την Κύπρο σε συγγενείς της 44χρονης.

Πώς έφτασαν οι «Αδιάφθοροι» στους 7 του κυκλώματος-Το κόλπο με τα φιαλίδια

Φύλλο και φτερό έκαναν οι «Αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων τα 6.759 «ατομικά ιατρικά ιστορικά» που συντάχθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2021, προκειμένου να εντοπίσουν 115 περιπτώσεις που οι γιατροί δεν αναγνώρισαν ούτε τον γραφικό τους χαρακτήρα, ούτε την υπογραφή τους.

Κάπως έτσι και μετά από μία ανώνυμη καταγγελία που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2021, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κυκλώματος των «εικονικών» εμβολιασμών, με την ΕΛ.ΑΣ. να αποδίδει ηγετικό ρόλο στην 44χρονη Ι.Κ. η οποία εργάζονταν ως διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας. Μάλιστα, στις 3.776 σελίδες της ποινικής δικογραφίας αναλύεται διεξοδικά ο ρόλος και των υπολοίπων 6 ατόμων που φέρονται να είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα, ανάμεσα τους και 4 συγγενικά της πρόσωπα.

Το «μοιραίο λάθος» για την 44χρονη Ι.Κ. ήταν πως το απόγευμα της 28ης Αυγούστου 2021 καταχώρησε εκτός της βάρδιάς της δύο «εικονικούς» εμβολιασμούς (άνευ συμπλήρωσης των ιατρικών ατομικών ιστορικών τους και χωρίς να παρουσιαστούν στο Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας). Ο λόγος για δύο άνδρες ηλικίας 28 και 29 ετών αντίστοιχα από τη Θεσσαλονίκη, οι περιπτώσεις των οποίων κίνησαν την επομένη το ενδιαφέρον του διοικητή του Κέντρου Υγείας, ο οποίος προχώρησε σε έλεγχο κατά τον οποίο εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις παράτυπης καταχώρησης, όπου το ατομικό ιατρικό ιστορικό τους δεν έφερε υπογραφή ιατρού ή υπήρχε ο γραφικός χαρακτήρας της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου.

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η πρώτη ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και εγκληματική οργάνωση, που συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας ασκήθηκε για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο φέροντα να έχουν 4 με 5 πρόσωπα τα οποία και είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροληψίας. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση.