Για όσα έζησε από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι και την καθημερινότητά της μετά τη μέρα που της σημάδεψε τη ζωή μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μάλιστα, έδειξε τα ρούχα που έλιωσαν μετά την επίθεση. «Τα είχα κρατήσει μήπως χρειαστούν στο δικαστήριο», εξήγησε η Ιωάννα, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

«Δεν νομίζω πως θα είναι κάτι που θα ήθελα να το κρατήσω, αλλά δεν είμαι και σίγουρη», πρόσθεσε.

Για τις μάσκες, που χρησιμοποιεί για να προστατεύει το πρόσωπό της είπε: «Τη μάσκα τη φοράω συνέχεια. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Στο πρόσωπο, στο λαιμό μου και στα χέρια μου είμαι γεμάτη ουλές. Στο σώμα φοράω μια ειδική μπλούζα. Στο μάτι κάνω ειδική περιποίηση γιατί κινδύνεψε».

Για την στιγμή της επίθεσης, περιγράφει πως ενστικτωδώς κατέφυγε προς το φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια. Στο νοσοκομείο αργότερα, δίπλα της στάθηκε η μητέρα της, καθώς ο πατέρας της ως πιο ευαίσθητος, δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

Η ψυχολογία της άλλαξε μόνο όταν έμαθε για την σύλληψη της Έφης Κακαράντζουλα. «Ήμουν χαμένη εκείνο το διάστημα. Όταν μου δόθηκαν οι απαντήσεις που μου δόθηκαν, είπα ότι θα το πολεμήσω και θα τα καταφέρω. Άλλαξε η ψυχολογία μου. Ήταν σα να έβαλα μια παρένθεση και να δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, να το έβαλα στην άκρη. Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί. Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκτοτε, προσπαθεί καθημερινά να αντλεί δύναμη από κάθετί γύρω της, καθώς τόσο η ψυχολογία της όσο και οι συνήθειές της δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα, περιέγραψε ένα γεγονός, το οποίο συγκίνησε ιδιαίτερα την παρουσιάστρια. «Σηκώθηκα ένα πρωί έκανα το μπάνιο μου και δεν ξέρω, μάλλον ήμουν σε καλή διάθεση και τράβηξα μια φωτογραφία μου στο φως της μέρας, χωρίς τη μάσκα. Την έστειλα στην γιατρό μου και της είπα ότι νιώθω πολύ όμορφη και πόσο την ευχαριστώ. Μου απάντησε πολύ γλυκά, συγκινήθηκε και μου είπε ότι θα νιώσω ακόμη πιο όμορφη», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα παιδικά της χρόνια και την ζωή πριν την επίθεση μίλησε επιπλέον, η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα, πολύ ήρεμα με την οικογένεια μου δεμένη, με τον αδερφό μου με φίλους. Στην επαρχία η ζωή είναι πιο ανέμελη. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Ήμουν παιδί ήπιων τόνων. Δεν είχα εντάσεις στην εφηβεία. Ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Είμαστε δίδυμα. Κάναμε παρέα, αλλά όχι πολύ γιατί δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Πιο πολύ είμαι εγώ προστατευτική προς εκείνον νομίζω. Δεν έχω εισπράξει κάποια αγωνία εκτός από την φυσιολογική από τους γονείς μου. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Τα όνειρα μου ήταν όπως όλων των παιδιών. Να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου, να γνωρίσεις φίλους, να πετύχεις επαγγελματικά, να συλλέξεις εμπειρίες. Κάπως έτσι νομίζω. Γενικά μου αρέσει σαν άνθρωπος να κρατάω μια ισορροπία σε όλα τα επίπεδα στη ζωή».