Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα και στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει για να προσκυνήσει. Υπάρχουν όμως και κάποιες εικόνες που προκαλούν ανησυχία, καθώς πιστοί ήθελαν να μπουν χωρίς μάσκα.

Στο σημείο υπάρχει αστυνομική παρουσία, η οποία μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση ενός ιερέα, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση Αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

Στην είσοδο του ιερού ναού υπάρχουν αστυνομικοί που προσπαθούν να δώσουν μάσκα σε κόσμο που δεν φορά και προσπαθεί να μπει στο εσωτερικό του.

Θεσσαλονίκη: Ο διάλογος για τη μάσκα

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος της δημοσιογράφου της ΕΡΤ με μια κυρία που θέλησε να μπει χωρίς τη μάσκα της.

Ο διάλογος στην είσοδο του ναού είναι ο εξής:

Δημοσιογράφος: Βλέπω έγινε σύσταση να φορέσετε τη μάσκα.

Πιστή: Ναι θέλω, αλλά δεν θέλω να τη φορέσω.

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν θέλετε;

Πιστή: Δεν θέλω γιατί η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε.

Δημοσιογράφος: Όλοι όμως τη φοράνε…

Πιστή: Ε, δεν πειράζει

Δημοσιογράφος: Τι θα κάνετε;

Πιστή: Θα τη φορέσω. Έχω μάσκα.

Δημοσιογράφος: Το ξέρατε ότι έπρεπε να τη φοράτε;

Πιστή: Ναι, αλλά δεν ήθελα. Ο λόγος είναι η θρησκεία μας, δεν θέλω στην εκκλησία να μπω με τη μάσκα. Αυτό είναι. Έτσι πιστεύω.

Σημειώνεται πως η 26η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία που και πάλι θεωρείται ορόσημο από τους ειδικούς καθώς ήδη από χθες παρατηρήθηκαν έξω από την εκκλησία του πολιούχου της πόλης ουρές και συνωστισμός.

Η εικόνα στην βόρεια Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην χώρα επιδεινώνεται επιδημιολογικά μέρα με την ημέρα. Μόνο χθες ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 5% ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Τα κρούσματα και πάλι ήταν σχεδόν 4.000, οι νεκροί (54) ισοφάρισαν ρεκόρ μηνών πριν και οι εμβολιασμοί έχουν βαλτώσει.