Τα βλέμματα των συγγενών του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών είναι στραμμένα στις διαθήκες που συνέταξε ο δημιουργός, οι οποίες είναι πέντε στον αριθμό. Το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στο ποιος θα αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του μουσικοσυνθέτη αλλά και το αν ο τελευταίος κάνει κάποια αναφορά στον Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Star, σήμερα Πέμπτη (21/10) άνοιξε η μια από τις διαθήκες, στην οποία ο μεγάλος συνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και δεν του αφήνει κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τον Νίκο Κουρή

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ως τελευταία επιθυμία του ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Mikis radio του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κουρής έστειλε εξώδικο με το οποίο ζητά από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα γενετιστή κ. Φιτσιάλο ώστε να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει ή όχι βιολογική συγγένεια, δηλαδή αν εκείνος είναι βιολογικό παιδί του μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με προσωρινή διαταγή η οποία εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας «κέρδισε» την πρώτη μάχη κατά του Νίκου Κουρή και του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί το επίθετο του Μίκη Θοδωράκη. Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πού αφήνει την περιουσία του

Στη διαθήκη αναφέρεται και σε κάποια περιουσιακά στοιχεία, όπως μετέδωσε το Mega. Έτσι μέσω αυτής ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.