Πέντε διαθήκες φέρεται να είχε συντάξει ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Όπως μετέδωσε το Mega, πέντε διαθήκες κατατέθηκαν στο δικαστήριο που καταγράφουν τις τελευταίες επιθυμίες του μουσικοσυνθέτη για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει 5 διαθήκες, συνταγμένες από το 2011 και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Το αξιοσημείωτο είναι το ποιος θα διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα, όπως και αν γίνεται αναφορά στον Νίκο Κουρή, που υποστηρίζει ότι είναι γιος του.

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ μία ημέρα αργότερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Από την πλευρά της η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, είπε πως η διαθήκη δεν έχει ανοίξει. «H διαθήκη ακόμα δεν έχει ανοίξει. Δεν μπορώ να μιλήσω. Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα το εξωφρενικό. Δεν περιμένουμε εκπλήξεις, δεν υπάρχει τίποτα το εξωφρενικό. Τα υπόλοιπα οι νομικοί» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».