«Αν δεν μπουν λεφτά λεωφορείο δεν βγαίνει», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην
ΕΘΕΛ οι οποίοι από το πρωί έχουν σηκώσει χειρόφρενο στα λεωφορεία
διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι φαίνεται πως δεν
πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Mega πως έχει δοθεί εντολή για την εκταμίευση των χρημάτων που χρειάζονται για τη μισθοδοσία τους και πως το ζήτημα θα έχει λήξει μέσα σε 1-2 μέρες.

«Μας το έλεγαν και υπάλληλοι αυτό εδώ και δύο μέρες και ήταν ψέματα, γιατί να το πιστέψουμε τώρα», είπε ένας εκ των εργαζομένων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας διαβεβαίωσε πως το θέμα αντιμετωπίζεται και πως έχει κανονιστεί συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και φορέων του ΟΑΣΑ. Εξέφρασε την ελπίδα πως τα χρήματα θα κατατεθούν νωρίτερα στους λογαριασμούς των εργαζομένων, ενδεχομένως και έως το μεσημέρι. 

Σημειώνεται ότι από την κινητοποίηση αυτή επηρεάζονται και τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, καθώς σε διαδρομές που δεν σταματάει ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν το κοινό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.