Για τις δυσκολίες που έζησαν στο Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών όταν έφτασαν οι πρώτες καταγγελίες για το ελληνικό #MeToo μίλησε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

«Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος. Εγώ έπαιρνα τους φακέλους και όταν τις διαβάζαμε άκουγες βογκητά. Συνάδελφος άνδρας έκλαιγε όταν τις διάβαζε. Όταν πέρναγε ο καιρός σκληρύναμε και εμείς. Δεν μας σόκαραν πια. Είναι πολύ δυσάρεστα αυτά και ειδικά για τους ανθρώπους που τα υπέστησαν» δήλωσε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Τον πρώτο καιρό «ερχόταν ο άλλος σου έλεγε το πρόβλημά του αλλά δεν το υπέγραφε. Φοβούνται οι άνθρωποι. Η θέση η δική μου είναι ότι εφόσον έχει ανοίξει αυτό το πράγμα ας ανοίξει τελείως. Γνωρίζω πολλά ονόματα και υποθέσεις που δεν έχουν καταγγελθεί επίσημα» προσθέτει ο ηθοποιός.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ: «Έγινε για να βρεθούμε ξανά και να οργανώσουμε πώς θα πάμε παρακάτω. Δύο υποθέσεις έχουν μείνει ανοιχτές και πρέπει να κλείσουν. Έχουμε κάποιες δυσκολίες. Συμβαίνουν πράγματα που είναι πολύ δυσάρεστα. Δεχόμαστε πιέσεις και εμείς και άνθρωποι που εμπλέκονται με τις υποθέσεις. Θα χρειαστεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις το Σωματείο για να πάνε μπροστά τα πράγματα».