Δικογραφία για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης την Κυριακή σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Η δικογραφία στρέφεται κατά των διοργανωτών οι οποίοι δεν τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού στη συγκεκριμένη εκδήλωση και όχι σε βάρος του τραγουδιστή. Οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους δεν έχουν απαγορευτεί, ωστόσο οι θεατές έπρεπε να τηρούν τις αποστάσεις και να είναι καθήμενοι.

Όταν όμως ο Γιάννης Πάριος άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα, σχεδόν όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και δεκάδες άτομα άρχισαν να χορεύουν μπροστά από τη σκηνή.

Μάλιστα, ο Γιάννης Πάριος αποφάσισε να λήξει πρόωρα τη συναυλία, καλώντας τον κόσμο να προσέχει «για να μην αρρωστήσουμε», ενώ υποσχέθηκε πως «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες τραγούδια στο κοινό της πόλης επειδή η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Προκαταρκτική έρευνα και για συναυλία ραπ μουσικής στις Συκιές

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής. Η έρευνα ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.