Τεχνικά εφικτή είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας στην Πλάκα.

O κ. Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην Άρτα, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο τα κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και πρόσθεσε πως μόλις υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν και τα υλικά της γέφυρας για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Επανέλαβε ότι από σήμερα το πρωί αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τη βοήθεια και των κλιμακίων μηχανικών του υπουργείου Υποδομών που έχουν μεταβεί από την Αθήνα.

Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 έπεσε για Τρίτη φορά στην ιστορία του εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

«Έχει πέσει όλη η καμάρα του» είπε στο Έθνος η γενική διευθύντρια αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Ευγενία Γατοπούλου «αλλά έχει μείνει μόνο το ένα ακρόβαθρο. Επίσης το υλικό είναι στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι το μνημείο μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως.

(φωτογραφία από epiruspost)