Μηχανοκίνητη πορεία διοργάνωσαν λίγη ώρα μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (22/9) οι εργαζόμενοι της efood στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, οι διανομείς της εταιρείας εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την εργοδοσία, με αφορμή την προ ημερών ανακοίνωση της για αλλαγή των συμβάσεων μερίδας του προσωπικού.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συγκαταλέγεται η ανανέωση των συμβάσεων σε 115 εργαζόμενους, καθώς και η σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου για όλους.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου και ξεκίνησε η μοτοπορεία, κατά την ίδια ιστοσελίδα, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και το ακόλουθο βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 μετά την υπόθεση της efood.

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν επίσης, πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, καθώς και Εργατικά Κέντρα. Νωρίτερα, μοτοπορεία με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα.