Για τη διενέργεια rapid test σε όσους έχουν εμβολιαστεί πριν επισκεπτούν τον οδοντίατρο και το σάλο αντιδράσεων που έχει προκληθεί μίλησε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τετάρτη (22/9) ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Εφόσον αντιδρούν και οι ίδιοι οι οδοντίατροι στο μετρό διενέργειας rapid test και από τους εμβολιασμένους πολίτες, λογικά το μετρό δεν θα έπρεπε να υπάρχει» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως μάλιστα διαβεβαίωσε το ζήτημα θα διευθετηθεί.

«Δεν είναι θέμα λογικού και παράλογου ο εμβολιασμένος πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση και οφείλει η Πολιτεία να του την δώσει» υπογράμμισε.

«Επιδίωξη είναι να μην χρειαστεί να πάρουμε οριζόντια μέτρα»

«Η επιδίωξη είναι να μην χρειαστεί να πάρουμε οριζόντια μέτρα. Έχουμε τρία όπλα, τον εμβολιασμό, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας. Τα δύο από τα τρία (εμβόλια και πολλά rapid test) δεν τα είχαμε πέρυσι. Η πανδημία όμως είναι απρόβλεπτη» δήλωσε και υπογράμμισε πως «ο ιός έχει τη δυναντότητα να μεταλλάσσεται,».

«Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πως τα μέτρα είναι αναγκαία, είτε είναι οριζόντια είτε όχι» υπογράμμισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και πρόσθεσε: «επίσης θα πρέπει να κατανοήσει ότι σε πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες έχουν καταγραφεί 2-3 βαριές παρενέργειες, ενώ σε περίπου ένα εκατομμύριο λοιμώξεις έχουμε 16.000 θανάτους».

«Το καλοκαίρι είχαμε ύφεση της πανδημίας είναι λογικό τώρα να έχουμε αύξηση» είπε και συμπλήρωσε πως τέτοιοι ιοί έχουν σκαμπανεβάσματα.