«Ο δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε ιδιαίτερα εντυπωσιακές και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικές εικόνες» από την φωτιά στα Βίλια Αττικής, η οποία εξελίσσεται για τρίτη ημέρα σήμερα, στις 12:20 της Τετάρτης (18/8), αναφέρει το meteo.gr σε νέα ανάρτησή του για το πύρινο μέτωπο. «Μία τέτοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται παρακάτω:

Σε αυτή φαίνονται με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις οι εκτιμήσεις για τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και ο καπνός από αυτή», εξηγούν οι συντάκτες της ανάρτησης κ.κ. Α. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος.

Προσθέτουν, δε, ότι «ο πυκνός αυτός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους.

Με επιφύλαξη που σχετίζεται με την παρουσία του πυκνού καπνού, η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το μέγεθος της καμένης έκτασης έως το μεσημέρι της Τετάρτης 18/08 είναι τα 75.000 στρέμματα».

Χθες, θυμίζουμε, η ίδια υπηρεσία έκανε λόγο για περίπου 43.000 καμένα στρέμματα στην περιοχή. Ο «Κοπέρνικος» ανέβασε αυτό το νούμερο στις 48 χιλ. σήμερα, ενώ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας μίλησαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ για καμένες εκτάσεις ακόμα και 90 χιλ. στρεμμάτων.