Εκτροπή εναέριων πυροσβεστικών μέσων προς την φωτιά στα Βίλια από άλλες περιοχές της χώρας γίνεται από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εκκενωθεί με μηνύματα του 112 έξι οικισμοί: Παλαιοχώρι, ‘Αγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Πριν από λίγο διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία και επαρχιακή οδός Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από την εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών, προς τα Βίλια.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, τα οποία θα ενισχυθούν, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με την συνδρομή εθελοντών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της περιφέρειας και των δήμων.

Στο μεταξύ, τα εναέρια μέσα εμποδίζονται από τον καπνό, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μακρυνάρης, πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

«Το θέμα ήταν να μην είχε φτάσει η φωτιά στο δάσος. Τώρα είναι ανεξέλεγκτη και καίει μεγάλο μέτωπο. Ο αέρας είναι δυνατός και γίνονται προσπάθειες. Κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ωστόσο τα εναέρια μέσα εμποδίζονται από τον καπνό», είπε.

Φωτογραφία αρχείου