Ορατή από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ) – meteo.gr στην Πεντέλη είναι η μεγάλη δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων στη δυτική Αττική.

Η ομάδα «The FLAME project» του ΕΕΑ κοινοποιεί τη σχετική φωτογραφία, ενώ σχολιάζει, παράλληλα, πως «εξαιτίας των βορείων ανέμων που πνέουν, ο καπνός έχε απλωθεί προς νότο».

«Σε αντίθεση με τις δασικές πυρκαγιές των προηγουμένων ημερών, η συγκεκριμένη πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως wind-driven, δηλαδή καθοδηγούμενη από τον άνεμο», προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.

Ορατή από τις κάμερες του ΕΑΑ – meteo.gr στην Πεντέλη είναι η μεγάλη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην…

Posted by The FLAME project on Monday, August 16, 2021

Νωρίτερα, το meteo.gr ενημέρωσε πως ο καπνός από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας είναι ορατός από το διάστημα. Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε εικόνες σαν αυτές που επεξεργάστηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ανέφεραν οι συντάκτες της ανάρτησής αυτής.

Ο καπνός έγινε για πρώτη φορά ορατός από τον δορυφόρο από λίγο μετά τις 11:00, οπότε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα (αριστερά). Παρασυρόμενος από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους έφτασε λίγο πριν τις 13:00 στο ύψος των Σπετσών (δεξιά), πρόσθεσαν.