Για τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Κερατέα αλλά και την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Βίλια Αττικής μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμένα άτομα.

«Το πρόβλημα είναι οι δυνατοί άνεμοι. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις επίγειες της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα» είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Πρώτο μέλημα είναι να μην επεκταθεί η φωτιά στον κυρίως δρυμό, γιατί λόγω της πυκνής βλάστησης θα υπάρχει θέμα» επεσήμανε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Εστιάζοντας στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Κερατέα και κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος τόνισε πως είναι της τάξης των 6- 7 μποφόρ.

«Όταν πέσουν οι άνεμοι πιστεύουμε πως θα έχουμε καλό αποτέλεσμα» δήλωσε.

«Δεν έχουμε πληροφορία για εγκλωβισμένους ή σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές» υπογράμμισε.

Μιλώντας δε για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια σημείωσε πως εκεί η κατάσταση είναι πιο εύκολη. «Στέλνουμε και εκεί μέσα και υδροφόρες» πρόσθεσε.