Νέο μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Σταμάτα. Με αυτό καλούνται οι κάτοικοι της Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα λέει:

Νωρίτερα το 112 είχε στείλει το πρώτο μήνυμα που καλούσε τους πολίτες σε εγρήγορση. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε.

H φωτιά πνέει ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό το λόγο ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη», η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο» είπε.

Φωτιά στη Σταμάτα: Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Tην επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Προτροπή στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έκανε μέσω Twitter ο Στέλιος Πέτσας.