Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη την Τρίτη (20/7) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια επιβράδυνση αλλά από χθες παρατηρούμε μια αυξητική τάση» επεσήμανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΑΝΤ1 τονίζοντας πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε 3.500 – 4.000 κρούσματα την ημέρα και μεγαλύτερη αύξηση στη συνέχεια.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε rapid test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ διαμήνυσε πως είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε rapid test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση κρουσμάτων ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «μπορούν να λήξουν τα μέτρα στην Μύκονο την επόμενη εβδομάδα, αν το πάρουμε σοβαρά».

Προειδοποίηση για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

«Αν δεν ανέβει το επίπεδο του εμβολιασμού πάνω από το 60 με 65%, εγώ θα ήθελα να φτάσουμε το 73% μέχρι τον Σεπτέμβρη η πιθανότητα για μεγάλα νούμερα υπάρχει όχι όμως τον Αύγουστο αλλά το φθινόπωρο. Τον Αύγουστο όμως μπορούμε να φτάσουμε εύκολα τα 6.000 κρούσματα την ημέρα» προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας όμως πως μπορούμε να το προλάβουμε αυτό εάν εμβολιαστούμε γρήγορα.

Βασιλακόπουλος: Χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς δεν μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας όπως πριν

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η Μύκονος δεν είναι κάτι ξεχωριστό από κάθε άλλο νησί που μαζεύεται κόσμος που θέλει να διασκέδαση Δυστυχώς αποδεικνύεται πως χωρίς να είμαστε εμβολιασμένοι δεν μπορούμε αυτό να το πετύχουμε» είπε.

«Χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς δεν μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας όπως πριν» υπογράμμισε.