Στον εμβολιασμό τον οποίο χαρακτήρισε μόνο λύση για τη μείωση διασποράς της πανδημίας εστίασε η Ματίνα Παγώνη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (14/7). Απευθύνοντας έκκληση σε όσους ετοιμάζονται για διακοπές να εμβολιαστούν πριν φύγουν η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά πρότεινε να στηθούν παντού εμβολιαστικά συνεργεία.

«Οι ταξιδιώτες να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση πριν φύγουν για διακοπές. Αν στο τέλος Αυγούστου δεν εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, το Σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει με τη μετάλλαξη Delta να έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού από 50 έως και 70%» είπε στην ΕΡΤ.

Η Ματίνα Παγώνη τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών ενώ για τον εμβολιασμό των νέων πρότεινε «να στηθούν εμβολιαστικά συνεργεία παντού όπου συχνάζουν, μην περιμένουμε να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα».

«Το Σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει, ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γιατί δεν μπορούν πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους γιατροί και νοσηλευτές» είπε.

«Οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να είναι εμβολιασμένοι»

«Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, όταν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες, όπως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Αυτό είναι υποχρέωσή μας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «δεν περιμένουμε και δεν θα πρέπει να περιμένουμε κανένας να μας πει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι γιατροί». «Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 93,4%» δήλωσε.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά εξήγησε «στόχος μας είναι να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων». «Μελέτες κάνουν λόγο για 4.000 ημερήσια κρούσματα και μόνη λύση για την ανάσχεση του κύματος για μια ακόμη φορά πως είναι ο εμβολιασμός» σημείωσε κλείνοντας.