Με κάθε μέσο επιχειρεί η κυβέρνηση να πιέσει όσο μπορεί τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Τελευταία εξέλιξη είναι η εισήγηση των εμπειρογνωμώνων σύμφωνα με την οποία αυτό που θα συμβαίνει στην εστίαση θα γίνει και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Με άλλα λόγια οι ανεμβολίαστοι θα ζήσουν μέρες lockdown από τα παλιά αφού για να μετακινηθούν με πλοία, αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ θα πρέπει να περάσουν από διαδικασίες.

Όλα θα ανακοινωθούν στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε την Πέμπτη, εισηγείται, να γίνονται οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών από νομό σε νομό με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ, αεροπλάνα) μόνο με rapid ή PCR τεστ.

Τα self test καταργούνται (όπως στην εστίαση και την ψυχαγωγία) και οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει θα ταξιδεύουν με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, που όπως φαίνεται θα ισχύει και για τις εσωτερικές μετακινήσεις (σ.σ. από σήμερα είναι σε ισχύ για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ε.Ε..

Άλλωστε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ήταν ξεκάθαρη: Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.