Το θέμα των σχολικών καταλήψεων αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας με αξιωματικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή και την σχετική εντολή που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι με βάση την επίσημη ενημέρωση, τα υπό κατάληψη σχολεία στο νομό ήταν, την Πέμπτη, 32. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε από τους εκπροσώπους της αστυνομίας να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος εξωσχολικών σε υπό κατάληψη σχολεία, να αποφευχθούν οι ζημιές στα σχολικά κτίρια αλλά και τυχόν παρεμβάσεις γονέων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραπέμπει σε εγκύκλιο του προκατόχου της Ιωάννη Τέντε ο οποίος επεσήμαινε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές σε σχολεία οι εξωσχολικοί ενήλικοι δράστες θα πρέπει να παραπέμπονται στο Αυτόφωρο.

Παράλληλα σε περιπτώσεις “εξεζητημένης εγκληματικής” συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται αν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους , έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, οτι στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταστροφές στα σχολεία για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση θα πρέπει ο διευθυντής να ενημερώσει τις αρχές οτι στους χώρους του σχολείου έχουν εισέλθει εξωσχολικά άτομα.

Πηγή: cretalive.gr