Όταν πρόκειται για την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, δεν αρκεί κάποιος να είναι ηλεκτρολόγος ή ραδιοτεχνίτης. Ακόμη και αν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, χρειάζεται και η σχετική άδεια. Πρόκειται την άδεια Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.). Ή αλλιώς άδεια τύπου Β.

Ο λόγος είναι ότι ο επαγγελματίας που θα κάνει την εγκατάσταση ενός συναγερμού, δεν μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Πρόκειται για κάποιον ο οποίος θα μπει στον προσωπικό χώρο του πελάτη. Για κάποιον που θα μελετήσει ένα σπίτι ή μια επιχείρηση και θα εντοπίσει κάθε σημείο από το οποίο θα μπορούσε να γίνει διάρρηξη. 

Στατιστικά άλλωστε, οι περισσότερες παραβιάσεις συναγερμών γίνονται από άτομα που έχουν γνώσεις στο αντικείμενο. Για το λόγο αυτό η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας χωρίς τη σχετική άδεια είναι παράνομη. Σε περίπτωση που κάποιος το επιχειρήσει, θεωρείται λαθρεγκαταστάτης. Αρκεί ένα τηλέφωνο στην αστυνομία και ακολουθεί σύλληψη και ποινικές διώξεις.

Προκειμένου κανείς να πάρει τη σχετική άδεια, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες αναφέρουμε πιο κάτω. Η πιο σημαντική είναι ότι για την έκδοση άδειας ΙΕΠΥΑ Β’ Κατηγορίας, πρέπει να αποδεικνύεται πλήρης επάρκεια στο γνωστικό αντικείμενο των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων και εφαρμογών.

Πολλές φορές όμως, τυχαίνει ο επαγγελματίας συστημάτων ασφαλείας να μην έχει κάποιο πτυχίο. Παρόλο που έχει τις ουσιαστικές γνώσεις, να του λείπει το τυπικό μέρος.

Τα Προγράμματα Ηλεκτρονικών Σπουδών που προσφέρει η ΚΟΡΕΛΚΟ έχουν κρατική αναγνώριση και απευθύνονται σε επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας. Επαγγελματίες που απασχολούνται είτε ως εγκαταστάτες ηλεκτρονικών συστημάτων, είτε ως μελετητές αλλά δεν έχουν ακόμη τα απαραίτητα τυπικά προσόντα για να πάρουν την άδεια Κατηγορίας Β’ Προσωπικού ΙΕΠΥΑ από το αστυνομικό τμήμα.

Ο τίτλοι σπουδών που προσφέρουν τα προγράμματα της ΚΟΡΕΛΚΟ έχουν κρατική αναγνώριση. Συνεπώς εξασφαλίζουν την έκδοση άδειας εργασίας Κατηγορίας Β’ Προσωπικού ΙΕΠΥΑ για κάθε επαγγελματία!

Έχοντας ολοκληρώσει κάποιο από τα προγράμματα σπουδών της ΚΟΡΕΛΚΟ θα έχεις κρατικό πτυχίο. Και θα μπορείς να πάρεις Άδεια ΙΕΠΥΑ Τύπου Β’ ώστε να ασκήσεις τις εξής δραστηριότητες:

  • Εγκατάσταση, συντήρηση και παρακολούθηση λειτουργίας μηχανημάτων και συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού, πλην αυτών που τοποθετούνται σε αυτοκίνητο
  • Εκμετάλλευση κέντρων λήψης, ελέγχου και διαβίβασης σημάτων συναγερμού και
  • Εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας,

Ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον σπουδαστή, η διδασκαλία γίνεται είτε με φυσική παρακολούθηση είτε μέσω του υπολογιστή του. 

Αν θέλεις να αποκτήσεις άδεια τύπου Β χωρίς να ταλαιπωρηθείς, κάνε κλικ εδώ.

Η ΚΟΡΕΛΚΟ έχει τη λύση στο πρόβλημα σου!