O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μίλησε για το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης και τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία.

«Μας ανησυχεί το σκαμπανέβασμα του αριθμού των κρουσμάτων και κυρίως η αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα» υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο larissanet.gr ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η αύξηση αυτή αποδίδεται «στο άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων μαζί, κυρίως όμως στο ότι δεν τηρούνται τα προστατευτικά μέτρα, οι μάσκες και οι αποστάσεις από τις νεότερες ηλικίες οι οποίες μεταφέρουν τον ιό και στις μεγαλύτερες».

Επίσης τονίζει ότι «υπάρχει μικρή διασπορά και στα σχολεία, αλλά και το γεγονός ότι λόγω σεισμού δεν μπήκαμε σε σκληρή καραντίνα να συνετέλεσε στην συντήρηση αυτής της κατάστασης, όπως επίσης και σε μια μικρή αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού».

Τέλος ο Κ. Γιαννακόπουλος συνιστά στους πολίτες «να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις και υγιεινή των χεριών, ο ιός είναι εδώ δεν έχει φύγει. Να τρέξουμε όλοι μας να εμβολιαστούμε με όποιο εμβόλιο μας δοθεί».