Παρά τις συνεχείς παραινέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να κλείσουν ραντεβού και δεν το πράττουν, αρκετοί πολίτες και μάλιστα σε θέσεις πρώτης γραμμής παραμένουν ανεμβολίαστοι είτε λόγω ανησυχίας για τις πιθανές παρενέργειες, είτε άρνησης της πραγματικότητας.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα απασχολεί τις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου, αφενός γιατί δημιουργούνται «τρύπες» στο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία που πρέπει να χτιστεί το γρηγορότερο δυνατόν και αφετέρου διότι επιχειρούνται διορθωτικές κινήσεις στην επικοινωνιακή καμπάνια που «τρέχει» για να πειστούν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για να πάρουμε οριστικά τη ζωή μας πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το σχέδιο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, καθώς απαιτείται νομική και ηθικής φύσεως επεξεργασία, ενώ η αρχή έγινε ήδη για όσους υπηρετούν στις ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών (ΕΜΑΚ) της πυροσβεστικής, καθώς όσοι δεν εμβολιαστούν θα «μετακομίσουν» σε διοικητικές θέσεις.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ωστόσο υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που – σύμφωνα με πληροφορίες – θα ενταχθούν στη λίστα που θα καταρτίσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, λόγω υψηλής επικινδυνότητας και ευρείας έκθεσης σε άλλους πολίτες, όπως οι μάχιμοι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, όταν δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους και θα συνδυαστούν με τα προνόμια που θα δοθούν για όσους έχουν πάρει το… «διαβατήριο» της «Ελευθερίας». 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.