Το ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών όσων εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καταγράφει, μεταξύ άλλων, δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW για το διάστημα 11 έως 17 Μαίου 2021 για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Στη δημοσκόπηση αναφέρεται επίσης το ποσοστό ικανοποίησης από τη διαδικασία εμβολιασμού, το αν οι Έλληνες θα εμβολίαζαν παιδιών 12 έως 15 χρόνων αλλά και τι ποσοστό έχει κάνει ή προγραμματίσει το εμβόλιο.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες όσων εμβολιάστηκαν, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 70% δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.Οι πολίτες σε πσοσοτό 95% δείχνουν μεγάλη ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση).


Επίσης 59% των ερωτηθέντων λέει ναι στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων.


Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού (Green Pass) εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.