Σε απόγνωση οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας

Παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου


ΕΛΛΑΔΑ
19:43
09/10/2014
Σε απόγνωση οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας
2
loading

Ζουν με δανεικά και με έναντι. Οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι οργισμένοι, αλλά και απεγνωσμένοι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Είναι απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου. Επί τόσους μήνες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν τις οικογένειες και τους εαυτούς τους λαμβάνοντας έναντι 150 ευρώ και βοήθεια από συγγενείς και φίλους. Αναγκάζονται να κόψουν φροντιστήρια και σπουδές των παιδιών τους.

Ο Γιάννης Γεωργαλάκης, πατέρας τριών παιδιών, «πνίγεται» στα χρέη και λέει ότι κάποια στιγμή ένας συνάδελφος του προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ένας άλλος εργαζόμενος, ο Βαγγέλης Σκοπελίτης τόνισε: «Μας έχουν πάρει τα σπίτια. Πάω στη μάνα μου που είναι χήρα για να με ταΐσει».

Από την πλευρά τους, τα ναυπηγεία αναφέρουν ότι η οικονομική κρίση, η αδυναμία των υπουργείων να επιλύσουν προβλήματα, αλλά και η αδυναμία των τραπεζών μείωσαν σημαντικά τις εμπορικές δραστηριότητες και τις επισκευές με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΟΥΤΕ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΟΥΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΨΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΕ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" !! Ή ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ !!

  2. avatar Mygdonas

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΜΕ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει